Werkweek naar Eperon d’Or

Terug naar overzicht
Eperon d’Or, Lekker leerrijk!
Eperon D'or
Eperon D'or
Eperon D'or
 

Eperon d'Or, Lekker leerrijk


Met de klas naar Eperon d’Or!
Het prachtig gerestaureerde art-decogebouw van Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek, getuigt van het rijke industriële verleden van Izegem. De schoen- en borstelnijverheden genoten internationale erkenning en zorgden voor grote welvaart in de stad. Dit industriële en tegelijk heel menselijke verhaal draagt tot op vandaag bij aan het economische succes van de regio.

Op onze website vind je niet alleen een overzicht van het aanbod aan rondleidingen, workshops en wandelingen voor scholen, maar ook een kalender van tijdelijke of éénmalige activiteiten en evenementen.

Blikkie zoekt een vriendje (rondleiding - 1e Kleuter - 1u)
Blikkie, het stofblik is aan het werk en probeert wat stof op te kuisen, maar dat lukt niet zo goed… Hij vraagt hulp aan allerlei borstels… wie kan hem helpen?

De Stukgedanste Schoentjes (rondleiding - 2e en 3e Kleuter, 1e graad Lager Onderwijs -  1,5u)
Elke morgen ontdekt de koning dat de schoenen van zijn twaalf dochters helemaal zijn stukgedanst. Hoe slagen de meisjes er toch in om voorbij de wachters weg te sluipen? Er is iets magisch aan de hand met hun schoenen… (versie voor 2e en 3e Kleuter, en een versie voor 1e en 2e leerjaar)

De Schoenen van de Sint zijn zoek! (rondleiding – 2e en 3e Kleuter – 1e graad Lager Onderwijs – 2u)
Sint en Piet komen opnieuw wonen in het prachtige kasteel Wallemote. Maar Schoenpiet heeft een groot probleem: de schoenen van de Sint zijn verdwenen!

Waar is Eduard? (rondleiding - 2e graad Lager Onderwijs – 1u15)
Eduard heeft zich ergens verstopt in Eperon d’Or. De zoektocht leidt doorheen het hele museum. We zullen volop zintuigen en hersenen nodig hebben om die dekselse Eduard op het spoor te komen, maar als we er in slagen, wacht er een leuke beloning!

Lowie Lamp wil stroom! (rondleiding - 3e graad Lager Onderwijs – 1,5u)
De kinderen leren op een leuke en interactieve manier bij over alles wat met stoom en stroom te maken heeft. Ze kunnen zelf allerlei proeven doen, ze leren de basisbeginselen van de stroomkring en ze brengen een bezoek aan een kolossale stoommachine…

Voorbij de sterren (wandeling -  3e graad Lager Onderwijs – 1,5u)
Allerheiligen en Allerzielen hebben een bijzondere sfeer. Op het oude kerkhof aan de Roeselaarsestraat hebben we aandacht voor de opmerkelijke graven en grafmonumenten, maar er is ook tijd voor een aantal meditatieve momenten.

Nooit meer oorlog (wandeling - 3e graad Lager Onderwijs - 1,5u)
Izegem lag tijdens de Eerste Wereldoorlog in bezet gebied. Het bloeiende nijverheidsstadje was volledig ontwricht door de strenge verordeningen van de bezetter. Tijdens de wandeling herbeleef je deze verschrikkelijke periode via de authentieke oorlogsdagboeken van dokter Jules Gits.
 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Prins Albertlaan 5
B-8870 Izegem
West-Vlaanderen, België
Telefoonnummer
+32 (0)51 31 64 46
E-mail
 
zaterdag
24 februari
- mm
O
4
zondag
25 februari
10%
O
4
maandag
26 februari
10%
NO
4
 
advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+