Werkweek naar museum Kaap Skil

Terug naar overzicht
museum Kaap Skil, Beleef de zee op Texel!
Kaap Skil
Kaap Skil
Kaap Skil
 

Kaap Skil, een stoer museum


Museum Kaap Skil is het maritiem- en openluchtmuseum van Texel. Het gaat over de mens en de zee, in al zijn facetten. Visserij, scheepvaart, de VOC-geschiedenis, onderwaterarcheologie, oude ambachten en jutterij, het komt allemaal aan bod. Kom met je klas naar Texel en ontdek het zelf!

Texel in de VOC
In de Gouden Eeuw lag voor de kust van Oudeschild de Reede van Texel. Hier zijn in de loop van de jaren duizenden schepen voor anker gegaan, voorafgaand aan hun verre reis. Ze werden er bevoorraad en wachtten op gunstige wind om uit te varen. Op een 18-meter lange maquette met minutieus nagebouwde schepen, komt deze tijd weer tot leven.

Onderwaterarcheologie
Op de Reede lagen de schepen enigszins beschut. Toch zijn bij hevige stormen heel wat schepen vergaan. Voor de Texelse kust liggen dan ook honderden scheepswrakken op de bodem van de zee. Wrakduikers halen er prachtige schatten uit naar boven: gebruiksvoorwerpen, scheepsonderdelen, handelswaar. In de tentoonstelling Archeologie Onder Water zijn deze eeuwenoude vondsten te bekijken.

Jutters vol stoere verhalen
De jutterij van Kaap Skil hangt vol strandvondsten. Jutters kunnen er prachtige verhalen bij vertellen. Bij vooraf reserveren komt een jutter zijn stoere en sterke verhalen aan jouw schoolklas vertellen.

Openluchtmuseum
Op het buitenterrein van Museum Kaap Skil vind je een werkende graanmolen, een smidse, een bakkerswinkeltje en authentiek ingerichte vissershuisjes. In de kleine huisjes liep wonen en werken door elkaar heen. Wat had een huisvrouw veel te doen zonder wasmachine, stromend water of een gasfornuis!

Programma’s voor scholen
Schoolgroepen kunnen zich uren vermaken in het museum. Een inleiding en een rondleiding door de molen zijn vooraf gratis te reserveren. Bij speciale wensen denken we graag mee. Meer informatie is te vinden op onze website (klik onderstaande button)

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild (Texel)
Waddeneilanden, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0222) 31 49 56
E-mail
Website
www.kaapskil.nl
 
vrijdag
17 augustus
- mm
W
3
22°
zaterdag
18 augustus
20%
ZW
4
24°
zondag
19 augustus
20%
ZW
3
 
advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten