Werkweek Klimbos Garderen

Terug naar overzicht
Klimbos Garderen, Het hoogste en veiligste klimbos van Nederland!
Klimbos Garderen
Klimbos Garderen
Klimbos Garderen
 

Klimbos Garderen: het leukste schoolreisje in het bos!


El jaar weer een origineel en leuk schoolreisje bedenken is lastig. Maar wat dacht u van: Klimbos Garderen? Midden in de natuur, centraal gelegen op de Veluwe.

Door een uniek zekersysteem, waarbij u en de leerlingen continu gezekerd zijn, is dit het veiligste klimbos van Nederland. Gebouwd tussen lariksbomen van 35 meter hoog biedt Klimbos Garderen 9 gevarieerde parcoursen, vol bruggen, tokkels, wip-wap en een heuse glijbaan.

Voor groep 5 t/m groep 8 is dit een spannend, leuk en leerzaam uitje. Door de vele parcoursen kan ieder kind zich uitleven. De kinderen krijgen voor aanvang allemaal een klimgordel aan en een helm op. Dan volgt de uitleg en kan het klimmen en klauteren beginnen. Voor de kinderen die het klimmen nog net wat te eng vinden, of nog geen 1.20 m lang zijn, is er het Netventure Parcours. Bij dit nettenparcours kan elk kind zich heerlijk uitleven, maar hier is geen klimgordel voor nodig. Klimmen, springen, glijden en stuiteren, het kan allemaal! In totaal heeft u 2,5 uur de tijd. U klimt tijdens het schoolreisje mee met de kinderen. Dit om ze af en toe een handje te helpen.

Educatie in de bomen
Omdat Klimbos Garderen is uitgebreid met een leuk en leerzaam educatieprogramma, i.s.m. Staatsbosbeheer, is dit bij uitstek geschikt voor een schoolreisje! Tijdens het klimmen komen de kinderen wetenswaardigheden tegen over de natuur en de ‘bewoners’. Daarnaast hebben wij een aantal vragen verzameld in een educatieboekje. Zo kunt u in de les terugblikken op het schoolreisje en samen de vragen beantwoorden!

Grote groepen
Iedere 25 minuten kunnen maximaal 40 kinderen met begeleiders beginnen met klimmen. Bent u met 120 kinderen? Geen probleem! De andere kinderen kunnen ondertussen een leuke speurtocht doen.

Eten en drinken mee
In Klimbos Garderen is het toegestaan om eten en drinken mee te nemen maar wij kunnen zorgen voor ranja, snacks, ijsjes en koffie/thee voor de begeleiders. Dit is standaard aanwezig in onze kiosk.

Klimdiploma als beloning!
Er zal een brede glimlach op de gezichten van de kinderen verschijnen wanneer ze van de ene naar de andere boom klimmen. Natuurlijk zijn er ook kinderen die het eerst een beetje spannend vinden. Maar hoe trots en enthousiast zullen zij zijn als ze de stap toch durven te zetten?! Zo’n mooi leerproces! Dat word beloont met een echt klimdiploma voor iedereen!

Tarieven

Kijk voor de tarieven op onze website.

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden op onze website.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Putterweg 81
3886 PG Garderen
Gelderland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0577) 46 04 43
E-mail
 
17.3°
dinsdag
21 augustus
- mm
NW
1
24°
woensdag
22 augustus
10%
ZW
3
23°
donderdag
23 augustus
60%
W
3
 

Ervaringen & Beoordeling

1 bezoekers van Klimbos Garderen beoordelen deze schoolreis aanbieder gemiddeld met:

Ervaring

PWA , Uddel
Mevr. Mulder
Schoolreis naar: Klimbos Garderen
Beoordeling:
Sommige kinderen waren direct enthousiast, andere kinderen vonden het eerst spannend, maar wat was het mooi om te zien hoe trots de kinderen waren op zichzelf toen ze weer met beide benen op de grond stonden. De meeste hebben echt een stap in het diepe durven te zetten. Wat een mooi leerproces!
advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten