Werkweek naar MOU Museum

Terug naar overzicht
MOU Museum, Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.
MOU Museum
MOU Museum
MOU Museum
 

MOU Museum, museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen


Het Museum van Oudenaarde (MOU) en de Vlaamse Ardennen organiseert in 2018 een prestigieuze tentoonstelling gewijd aan het leven en werk van de 17de-eeuwse Oudenaardse schilder Adriaen Brouwer. Het is de eerste keer dat een groot deel van het gekende Brouwer- oeuvre wordt samengebracht.

Brouwer, schilder van het volkse leven
Adriaen Brouwer was een van de belangrijkste Vlaamse kunstschilders uit de barokperiode en werd geboren in Oudenaarde in ca. 1606 als zoon van een kartonschilder van Oudenaardse wandtapijten. Hij kende een kort en turbulent  leven en liet een indrukwekkend oeuvre na. Vanuit kunsthistorisch oogpunt is dat oeuvre van uitzonderlijk belang. Als overgangsfiguur slaat hij een brug tussen de 16de-eeuwse Bruegeltraditie en de landschaps- en genretaferelen van de volgende eeuw. De toegankelijkheid en de gelaagdheid van zijn werk maken Brouwer een van de boeiendste kunstenaars van de Lage Landen.

Ondanks zijn roem in eigen tijd geniet Adriaen Brouwer vandaag (nog) niet de bekendheid van tijdgenoten als Rubens of Van Dyck. Hij was nochtans zeer getalenteerd en zijn werk was erg gegeerd. Onder meer tijdgenoten Rubens en Rembrandt waren fervente verzamelaars van zijn werk. Deze tentoonstelling biedt het publiek de kans om kennis te maken met de veelzijdigheid, de hoge artistieke kwaliteit en het innovatieve karakter van Brouwers kunst.

Ontdek Brouwer in een overzichtstentoonstelling en langs het kunstparcours
Voor de eerste keer zullen de werken van Adriaen Brouwer te zien zijn in Oudenaarde, de geboortestad van de kunstenaar. De locatie van de overzichtstentoonstelling is het MOU, dat zich bevindt in het historisch stadhuis op de markt van Oudenaarde. De werken worden verzameld uit verschillende private en publieke collecties verspreid over Europa en de Verenigde Staten.

Naast de overzichtstentoonstelling kan de bezoeker ook een belevingsvol buitenparcours doorheen het historische centrum ontdekken. Curator Jan Hoet Jr. verenigt kunstenaars die in de sfeer van Brouwer artistiek ingrijpen in de binnenstad.

Zowel de overzichtstentoonstelling als het kunstparcours kunnen individueel en door groepen worden bezocht.

Tentoonstelling loopt van 15 september tot 16 december 2018
Locatie: MOU Museum Oudenaarde

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Markt 1
B-9700 Oudenaarde
Oost-Vlaanderen, Belgiƫ
Telefoonnummer
+32 (0)55 31 72 51
E-mail
 
21.6°
vrijdag
17 augustus
- mm
NW
3
22°
zaterdag
18 augustus
20%
ZW
4
24°
zondag
19 augustus
20%
ZW
3
 
advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten