Werkweek naar Openluchtmuseum Ootmarsum

Terug naar overzicht
Openluchtmuseum Ootmarsum, Ontdek het land van 'heeren en boeren'.
Ootmarsum
Ootmarsum
 

Openluchtmuseum Ootmarsum, ontdek het land van 'heeren en boeren'


Het Openluchtmuseum is een populaire bezienswaardigheid. Dit uit achttien authentieke gebouwen bestaande museum, gelegen in een parkgebied, neemt je mee naar het Twente van vroeger. In het poortgebouw op het Commanderieplein met de gezellige museumwinkel,  vind je de entree. Het thema van het museum, “Het Land van Heeren en Boeren”, laat het onderscheid zien tussen het rijke leven van drie soorten Twentse Heeren – De Hofmeier, De Drost en De Commandeur en daarnaast het sobere leven van de boeren. Hoe functioneerde een Twentse boerderij honderd jaar geleden ?

Het leven op het platteland wordt uitgebreid in beeld gebracht en voor de kinderen is hier de mogelijkheid om dit te gaan ervaren. Wassen op een wasbord, koffiebonen malen, eieren rapen, water halen!

Onze medewerker vertelt over het leven van kinderen vroeger in Twente. De rondleiding gaat langs diverse gebouwen op het terrein, o.a. de smederij / wagenmakerij, Heinenboer, de put en het los hoes met bedstee, openvuur, melkkamer, weefgetouw en dierenstallen. In groepjes gaan de kinderen Oud Hollandse spelletjes doen, zoals butken spelen, klompen stapelen en hoepelen.

Voor wie houdt van spannende verhalen is er een sagen verteller die je laat kennis maken met de oude verhalen van Twente.

Wilt u graag het museum bezoeken met uw schoolgroep, dan kunnen we een programma op maat bieden. U kunt een rondleiding reserveren, er kunnen activiteiten uit het bovenstaande worden georganiseerd en ook een zoekblad is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Commanderieplein 2
7631 EA Ootmarsum
Overijssel, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0541) 29 30 99
E-mail
 
20.8°
vrijdag
17 augustus
- mm
ONO
2
22°
zaterdag
18 augustus
20%
ZW
4
24°
zondag
19 augustus
20%
ZW
3
 
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten