Werkweek naar Parlamentarium

Terug naar overzicht
Parlamentarium, Het bezoekerscentrum van het Europees Parlement!
Parlamentarium, Europees Parliament
Parlamentarium, Europees Parliament
Parlamentarium, Europees Parliament
 

Parlamentarium: verkennen, leren en leven in de Europese Unie


HET PARLAMENTARIUM VERWELKOMDE IN NOVEMBER 2016 ZIJN 1.5 MILJOENSTE BEZOEKER VOOR EEN GRATIS AVONTUUR NAAR HET HART VAN EUROPA

De Europese Unie lijkt soms wel een ver-van-mijn-bed show, lastig te begrijpen, en nog moeilijker en ingewikkelder om uit te leggen. Maar niet in het Parlamentarium!

Reeds 1.500.000 bezoekers gingen jullie voor, dat wil zeggen ook 600.00 jongeren, uit heel Europa. 40 procent van de bezoekers zijn onder de 18 jaar.

Ze ontdekten de geschiedenis van de EU door middel van een indrukwekkende en heel interactieve expositie. Ze maakten kennis met het functioneren van het Europees Parlement.

Velen speelden met veel plezier de gratis educatieve spelletjes voor jongeren tussen 8 en 15 jaar die beschikbaar zijn in alle 24 officiële talen van de EU. Bovendien is dit alles, inclusief de toegang, volledig gratis.

De allerjongsten helpen Luna, het buitenaards wezen, om meer te leren over de EU. Tieners nemen deel aan een talentenjacht om de “Melodie van Europa” te componeren.

Middelbare scholen kunnen hun leerlingen uitdagen om hun onderhandelingstalent te ontdekken door in de schoenen van een parlementslid te stappen en over Europese wetten te stemmen in een fantastisch “role play game”.

Leerlingen bekijken de geschiedenis van de EU en zien hoe de Unie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en uitgebreid, „ontmoeten” de grondleggers ervan en luisteren naar wat de huidige vertegenwoordigers te vertellen hebben. Een 15 minuten durende 360° film geeft hun de kans om te zien hoe het Europees Parlement in het echt functioneert.

Voor groepsbezoeken en het “role play game” graag van tevoren reserveren via de website http://www.europarl.europa.eu/visiting/nl/brussel/parlamentarium

Het House of European History zal in de lente van dit jaar haar deuren openen. Dit gloednieuwe museum neemt u mee op reis doorheen de Europese geschiedenis, langs mythen en ontdekkingen tot aan de chaos en het samenhorigheidsgevoel van de twintigste eeuw, om u te laten nadenken over de toekomst van Europa.

Tarieven

Gratis.

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden op onze website, klik onderstaande button.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Wiertzstraat 60
B-1047 Brussel
Brussel, België
Telefoonnummer
+32 (02) 284 21 11
E-mail
 
18.8°
maandag
23 juli
- mm
NO
0
30°
dinsdag
24 juli
10%
VAR
2
30°
woensdag
25 juli
10%
NW
2
 
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten