Werkweek naar Slot Loevestein

Terug naar overzicht
Slot Loevestein, Natuurlijk bijzonder.
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Slot Loevestein
 

Slot Loevestein: Een monumentale belevenis voor iedereen


Kom knallen, spelen en luisteren tijdens een leerzaam en spannend schoolreisje!
Hoezo, saaie rondleidingen door musea? Op Slot Loevestein is het hartstikke leuk om de geschiedenis uit te pluizen: speuren, spelen, knallen, kijken, luisteren en leren. Het is een kasteel vol spannende verhalen over de rijke Nederlandse geschiedenis. In de permanente interactieve presentatie 1001 bommen & granaten maken leerlingen op een leuke manier kennis met een 17e-eeuwse vesting in de Hollandse Waterlinie. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater.

Slot Loevestein is meer dan een kasteel… Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als 'sluitstuk'  van de Hollandse Waterlinie speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een eeuwenoud soldatendorp. Kom je kijken?

Scholen zijn altijd welkom op Slot Loevestein, maar op maandag helemaal. Dan geldt een speciale toegangsprijs met gratis één begeleider per 5 leerlingen, bij een minimaal aantal van 25 leerlingen. Door de centrale ligging is Slot Loevestein vanuit alle verschillende windstreken goed te bereiken. Laat de leerlingen zelf de geschiedenis uitpluizen met een persoonlijke sleutel, of kies voor een rondleiding. Toch liever een speurspel? Op Slot Loevestein kun je kiezen wat je gaat doen! Verschillende onderdelen combineren mag natuurlijk ook.

Lessen:
Kies voor een van de drie lessen van Reizen in de Tijd.

Rondleidingen:
De gids geeft een rondleiding door het kasteel en vertelt verhalen naar keuze over de middeleeuwen, de Nederlandse Opstand en de Hollandse Waterlinie.

Schoolreisjes:
Ontdek de geschiedenis van Slot Loevestein en ga op stap met je eigen sleutel in het kasteel en vesting. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een speurspel te doen in het natuurgebied rondom de vesting. Met behulp van opdrachtkaarten loop je kriskras door de natuur en beantwoord je vragen en opdrachten. Een schoolreisje is natuurlijk ook te combineren met een rondleiding.

Scholen mogen gebruik maken van de picknicktafels bij de munitiekelder en achter de grote treurwilg. Daar kan het meegebrachte eten en drinken worden genuttigd. Bij regen wordt in overleg met de beheerder voor een oplossing gezorgd.

Behandelde tijdvensters: Willem van Oranje, De Republiek, Hugo de Groot, Napoleon Bonaparte en De Eerste Wereldoorlog. Past binnen de kerndoelen: 48, 51, 52, 53 (Oriëntatie op jezelf en de wereld), 56 (Kunstzinnige oriëntatie).

Door de centrale ligging is Slot Loevestein vanuit alle verschillende windstreken goed te bereiken. Het Slot ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf de A2 bij Zaltbommel of de A27 bij Gorinchem.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Gelderland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0183) 44 71 71
E-mail
 
15.8°
woensdag
15 augustus
- mm
ZW
2
26°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
4
22°
vrijdag
17 augustus
60%
NW
3
 
advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten