Verzekering

Op schoolreis met een goede groepsverzekering

Ieder jaar gaan honderdduizenden scholieren en studenten onder begeleiding op schoolreis of werkweek. Dat kan voor een of meer dagen zijn. In beide gevallen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit. Er kan immers iets mis gaan vóór of tijdens de uitstap. Hierbij wil het Nationaal Schoolreis Magazine een aantal risico’s onder de aandacht brengen, waardoor je zelf kunt bepalen welke verzekering voor je uitstap geschikt is.

Helaas gebeurt het weleens dat de reis niet door kan gaan om diverse redenen, zoals ziekte of een ernstig ongeval. Een werkweek kan ook soms niet doorgaan, omdat een docent of leerling is overleden. Dat zijn trieste omstandigheden, maar ook zal de reis geannuleerd moeten worden en dat brengt kosten met zich mee. Je kunt daarom het beste als school een groepsannuleringsverzekering afsluiten, want dan worden de annuleringskosten vergoed. Diverse verzekeraars en intermediairs bieden een groepsannuleringsverzekering aan. Er bestaan groepsannuleringsverzekeringen met een groepsdekking en een individuele dekking. Het beste kun je een offerte aanvragen. Ook kun je bij sommige organisaties online een groepsannuleringsverzekering afsluiten.

Als zich iets voordoet tijdens de groepsreis

Tijdens een groepsreis kan er van alles gebeuren. De touringcar kan te maken krijgen met een ongeval, een leerling, begeleider of docent kan ernstig ziek worden of zelfs overlijden. Mogelijk wordt er bagage gestolen of beschadigd en is er assistentie of rechtsbijstand nodig bij een calamiteit. Er kan ook schade ontstaan bij het vakantieverblijf, bijvoorbeeld door brand. Ook al zijn de individuele deelnemers privé goed verzekerd, toch zijn er risico’s die niet gedekt worden door een individuele reisverzekering of ziektekostenverzekering. Daarom is het aan te bevelen om een specifieke groepsreisverzekering af te sluiten.

Dekking groepsverzekering

De werkweekverzekering is een belangrijke verzekering voor groepsreizen. Deze verzekering biedt dekking tijdens het vervoer en tijdens het verblijf van de groep. Door een werkweekverzekering is de gehele groep verzekerd, zowel leerlingen als leraren en begeleiders. Er bestaan werkweekverzekeringen met een uitgebreide dekking of met een beperkte dekking. Als je voor de groep een verzekering wilt afsluiten, moet je in de meeste gevallen een offerte opvragen. De schoolreisverzekering kan echter ook online afgesloten worden. Bij de schoolreisverzekering zijn aansprakelijkheid en rechtsbijstand mee verzekerd.

Ga goed verzekerd op schoolreis en neem geen risico!

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+